Adonis Drachten: twee goud, eenmaal zilver

DRACHTEN Afgelopen zaterdag werd het Friese kampioenschappen voor de D/E lijnen in Dokkum gehouden. Adonis Sportacrobatiek Drachten was afgevaardigd met liefst vijf teams.

Deze teams hadden eerder bij de plaatsingswedstrijden hun limiet gehaald. Het was een succesvolle dag voor Adonis, 3 teams die een medaille behaalde. In de categorie E-jeugd duo was de competitie groot. Noa Cuijpers en Saffira Nicolai eindigen met een mooie score op de 7de plek. Clubgenoten Eliza Bergsma en Yara Alsayed eindigden vlak achter op een 10de positie door een klein foutje in de oefening. Aan het einde van de ochtend waren E-jeugd trio Alessa Dekker, Luna van Groningen en Esrah Ifrassen aan de beurt. Met een vlekkeloze strakke oefening straalde zij op de vloer. Zij haalde de hoogste score met 23,26 en verdienden de gouden plak en zijn dus Fries kampioen.

In de middag was het D-jeugd trio aan de beurt Esmee Bosma, Arlen van der Velden en Laura Woudstra lieten een mooie oefening zien en kregen het zilver gehangen. Een prachtig resultaat. Daarna waren de volgende trio in het D-senior klassement aan de beurt. Renate Talstra, Nina Rozema en Arenda van der Veen draaide ook een prachtige vlekkeloze oefening en dit maakte hun ook Fries kampioen en gingen met goud naar huis.

De officiële doorstroming naar het District wordt binnenkort bekend gemaakt, deze wedstrijd vindt plaats op 28 maart in Sneek. (Foto’s Adonis.)