Start Afvalestafette Smallingerland

DRACHTEN Naast inwoners wil gemeente Smallingerland ondernemers enthousiast maken om mee te werken aan 100% zwerfafvalvrij Smallingerland. Zaterdag 29 februari om 13.00 uur geven wethouders Robert Bakker en Piet de Ruiter het startsein bij het gemeentehuis.

Zaterdagmorgen gaat het promotieteam van NederlandSchoon naar ondernemers in de dertien Smallingerlandse dorpen rond Drachten. Na het startsein bezoekt het team ondernemers in het centrum van Drachten en op de Noord- en Zuidkade. Rond 19.00 uur eindigt de Afvalestafette en overhandigen gemeente Smallingerland en Nederland Schoon het Afvalestafette-pakket aan Domino's Pizza aan de Noordkade. Medewerkers van deze zaak gaan het gebied rondom hun horecabedrijf schoonhouden en geven het doorgeefpakket aan een volgende ondernemer. Zo wordt het stokje steeds verder doorgegeven en komt een zwerfafvalvrij Smallingerland steeds dichterbij.

Zwerfafvalvrij

In Fryslân vindt de Afvalestafette plaats van begin februari tot en met eind maart. Bedrijven kunnen zich via supportervanschoon.nl opgeven en hun eigen schoongebied kiezen om schoon te houden. Doel van de Afvalestafette is om iedereen in Fryslân te betrekken bij het zwerfafvalvrij maken en schoon houden van omgeving.