Schoolkinderen naar Polle de Orgeljongen in Grote Kerk

DRACHTEN Alle kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in Smallingerland mogen in september naar de voorstelling Polle de Orgeljongen in de Grote Kerk.

Het is een cadeautje van de kerk, vanwege het 200-jarig bestaan van het Hillebrandorgel. Polle de Orgeljongen is een voorstelling van theaterspeler Frank Belt en organist Eeuwe Zijlstra, gebaseerd op het gelijknamige boek van Mensje van Keulen. Het verhaal gaat over de zussen Alma en Mora, die samen in een paleis met een geel pannendak wonen. De één is vrolijk en vriendelijk, levend voor haar orgeltje, de ander hebberig en jaloers. Als Alma een zoon krijgt, wordt Mora zo jaloers dat de kleine Polle in veiligheid moet worden gebracht bij twee reuzen.

Zestien jaar later gaat Polle op zoek naar zijn moeder en haar paleis. Als alles tegen lijkt te zitten brengt muziek de uitkomst. Hoe? Dat laten Belt en Zijlstra horen. De woorden en het orgel vertellen samen het verhaal. Zo beleven de kinderen niet alleen een geweldig avontuur, ze maken ook kennis met het orgel en ervaren wat muziek met je kan doen.

Voorstellingen

De voorstellingen staan gepland op de schooldagen tussen maandag 14 september en vrijdag 25 september, steeds van 9.30 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 13.00 uur.

De Grote Kerk kan Polle de Orgeljongen gratis aanbieden dankzij de steun van Rabobank ClubSupport, het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân, de gemeente Smallingerland, het Jan Roelof Geertsmafonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, de Meindertsma Sybenga Stichting, Flentrop, Univé en Donatus.

Opgeven is mogelijk tot en met 1 maart via a.e.debildt@planet.nl