Jungheimercafé opent in Drachten

DRACHTEN Jungheimercafé opent in navolging van een inmiddels bijna 10 jaar lang succesvol Jungheimercafé in Leeuwarden, 4 maart om 19.30 uur in het Odensehuis.

Het Jungheimercafé is een plek bedoeld voor partners (of direct betrokken mantelzorgers) van jonge mensen met dementie. Dat zijn mensen tot ±65 jaar. Het is een bewuste keuze om een plek te creëren voor partners (of direct betrokken mantelzorgers). Juist omdat er een wezenlijk verschil zit in het leven met dementie op oudere leeftijd en het leven met dementie op jonge leeftijd.

Partners op jonge leeftijd ervaren een ziekteproces op veel fronten vaak anders dan ouderen: ze staan vaak nog midden in het sociale en maatschappelijke leven, hebben mogelijk nog (jonge) kinderen thuis, lopen tegen andere problematiek aan, enz. Het kan dan fijn zijn lotgenoten te treffen. In het Jungheimercafé kunnen mensen die dit meemaken of mee hebben gemaakt elkaar treffen en (h)erkenning vinden. Bovendien is het belangrijk dat ze hier vrijuit zichzelf kunnen zijn.