Kim naar Miss Teen-finale

DRACHTEN Kim van der Burgh (18) uit Drachten doet mee aan de verkiezing voor Miss Teen van Friesland.

Kim doet voor het eerst mee. „Ik heb mijzelf opgegeven voor de verkiezing. Ik had foto’s ingestuurd naar Miss Beauty Friesland en aan de hand van die foto’s ben ik geselecteerd om naar de castingdag te komen. De was in het Van der Valk-hotel in Drachten”, vertelt de kandidate.

„Er waren ongeveer 85 teens, van wie uiteindelijk 18 werden gekozen. Het lijkt mij een heel mooi avontuur. En dat ik door was, overtrof al mijn verwachtingen. We begonnen toen aan het lokale traject. We hebben nu al enorm leuke en hechte groep en leren elkaar steeds beter kennen.”

De voorbereidingen moeten uiteraard ‘tussen de bedrijven door’. „Ik heb het nu wel erg druk aangezien ik ook nog in vwo 5 zit op CSG Liudger Raai. Maar door een goede planning kan ik het wel combineren. Op dit moment vind ik de Miss-verkiezing heel belangrijk, het gaat mij persoonlijk ook helpen in mijn latere leven. Je leert jezelf namelijk erg goed kennen en ook hoe je jezelf goed moet presenteren. En dat is erg belangrijk voor later”, merkt ze op.

Er kan inmiddels op Kim gestemd worden: via SMS poll friesland kim naar 3010. ”Ook kan je mij en het verkiezingstraject volgen via instagram: @kimvdburgh @missbeautyfriesland”, besluit ze.