Geduldig Drachtster Boys wint vanExstudiantes Zwolle

DRACHTEN Een geduldig Drachtster Boys/HR Piping VR1 heeft van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies VR1 gewonnen.

Voor de verde keer dit seizoen stonden beide teams tegenover elkaar (2x beker en 2x competitie) en dan kan het zijn dat je elkaars sterke en zwakke punten wel aardig in beeld hebt. Voor de ex-studentes uit Zwolle betekende dat een gewijzigde insteek om de Drachtster vrouwen van Symen Abe Hoekstra te bestrijden. Meer de afwachtende houding aannemen, goed gegroepeerd verdedigen en dan af en toe, als het kon, er uit knallen voor een counter.

Dit leidde tot een overwicht aan Drachtster zijde echter niet tot doelpunten. De combinaties smoorden in de verdediging van Exstudiantes en eerlijkheidshalve dient ook gezegd te worden dat zij er zeer spaarzaam uitkwamen. Totdat Esther van Toledo op rechts de bal cross speelde over 30 meter naar Jessie Prijs en zij verschalkte keepster Alissa Visch en maakte de 0-1 in de 18 e minuut, dit was tevens de ruststand.

Dan verwacht je in de tweede helft een wat meer aanvallend Exstudiantes Zwolle maar dat gebeurde niet. Kortom hetzelfde spelletje werd de toeschouwers voorgeschoteld en Drachtster Boys/HR Piping bleef geduldig wachten op kansen. Die kwamen er zeker. Lisanne Kempe had tweemaal geen geluk bij de afwerking. Ook Exstudiantes stichtte gevaar bij twee corners maar ook zij hadden het vizier niet op scherp. Jessie Prijs wel. Zij omspeelde in de 32 e minuut twee Zwollenaren en scoorde door de benen van de keepster de 0-2.

Mooiste aanval

Dan op naar de mooiste aanval van de avond waaruit de 0-3 werd gescoord en deze speelsters kregen iedereen op de banken en wat bij Dr. Boys op de bank zat kwam er al juichend en applaudisserend vanaf. Vanuit achteren ging de bal van Sieta de Vries naar Daphne de Jong, die Rianne Mulder bereikte, die op haar beurt Amber Werkman in staat stelde het doelpunt te maken. One touch football waar de trainer zeer content mee was. Hij kwalificeerde deze overwinning dan ook als een puike teamprestatie.

Selectie Drachtster Boys: Anna Reitsma, Amber Werkman, Aafke de Hoek, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mellanie Elzinga, Marije Procee, Sieta de Vries, Richelle Gordijn en Daphne de Jong. Vrijdag, 21 februari speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 thuis, in de SNIJ Noordhal om 20.30 tegen Os Lusitanos VR1 uit Amsterdam.