Juffenballet voor jeugd in De Lawei

DRACHTEN Van januari tot en met eind april toert Juffenballet (6+) langs de Nederlandse theaters, de eerste grote zaalvoorstelling van René Geerlings is woensdag 19 februari om 14.00 uur in De Lawei.

Juffenballet is een voorstelling voor de hele familie. Voor de voorstelling lieten regisseur Geerlings en tekstschrijver Moniek Merkx zich zowel inspireren door Shakespeare en Roald Dahl als de huidige onderwijskwesties. Juffenballet staat voor het belang van spelen en het aanpakken van prestatiedruk in het onderwijs.

Lam geslagen

René Geerlings over Juffenballet: ,,Zoals wij allemaal weten staat het onderwijs onder grote druk. Remedial teachers, leerlingvolgsystemen, foutenanalyses, registratieformulieren, managementcontroles, deskundigheidsbevordering en prestatiebonussen, allemaal ingewikkelde termen waarmee de onderwijzer lam geslagen wordt. Voor spelen is op school nog maar weinig ruimte. Terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat spelen onmisbaar is voor de ontwikkeling van een kind. En wat voor juffen krijg je als de druk om te presteren steeds groter wordt? Ik vond het de hoogste tijd om dit nijpende probleem als startpunt te nemen voor een familievoorstelling, een ode aan de fantasie.”