Goud voor turner Tim Groen

BEETSTERZWAAG Tijdens de voorronde keuzeoefenstof en 3e en 2e divisie turnen voor jongens en heren in Joure deden namens Stanfries Beetsterzwaag 4 jongens een gooi naar een plaatsing voor de diverse finales.

Tim Groen junior 1 niveau 10 turnde de sterren van de hemel, hij miste nog een element in de ringen en had een val bij voltige maar had meer dan genoeg punten om de concurrentie voor te blijven. Zo werd hij eerste op brug, plaatste zich voor alle 6 toestellen en kreeg het goud voor het allround toernooi. Hem zien we sowieso terug op de noordoostfinale.

Thijs Dekker turnt 4e divisie bij de jeugd niveau 10. Hij beheerst op zich alle toestellen en elementen die nodig zijn, maar de routine en de netheid is nog een beetje een probleem. Hij plaatste zich voor sprong en vloer en werd vandaag toch netjes 7de.

Salto

Maikel Steensma jeugd niveau 11, turnde voor het eerst mee met de keuze/oefenstof en deed dat prima. Zijn vloeroefening had enorm veel inhoud, zo turnt hij een salto voorover arabier salto in combinatie. Hij wist zich te plaatsen voor in ieder geval ringen brug en rek en waarschijnlijk ook voor sprong. Na enkele jaren vierde werd hij dan vandaag heel knap en netjes en kreeg het brons omgehangen.

Patrick Hanenburg, 3de divisieturner, had een zware dobber aan de concurrenten. De meesten trainen tussen de 6 en 12 uur per week, Patrick traint bijna 4 uurtjes. Op de vloer maakt hij een grote fout, maar op voltige was hij veruit de beste, hij turnde al de bonussen. Op de brug een dikke wiebel in de handstand die hij heel knap wist te herstellen. Sprong en rekstok zijn sowieso prima bij hem.

Hij werd 4de en de kans is groot dat hij meegaat in de landelijke voorrondes 3de divisieturners. Deze Stanfriesturners, trainend bij `Karin´s Fit en fun`, hebben al mt al een goede basis neergezet voor het vervolgtraject dit seizoen