Zilver voor Sille Hut op NK-allround

BOELENSLAAN SchaatstalentSille Hut uit Boelenslaan heeft zaterdag de tweede plaats op het NK-allround voor C junioren (14 en 15 jaar) behaald.

Na enkele regionale selectie wedstrijden zijn zaterdag 1 februari de 30 sterkste rijders van Nederland afgereisd naar Enschede om te strijden voor de Nederlandse titel. Voor de allround titel moeten er 2 afstanden geschaatst worden: de 500 meter en de 1500 meter. Sille begon met niet zijn beste rit op de 500 meter. Een tijd van 40,31 seconden, een halve seconde boven zijn PR, was goed voor de 7 e plek op deze afstand. Dit betekende dat Sille op de slot afstand, de 1500 meter, als eerste van de titel kandidaten van start mocht voor de Nederlandse titel.

Sille reed een uitstekende 1500 meter en klokte een snelle tijd 2.01,97. Niemand van zijn concurrenten kon deze tijd nog evenaren. Dat betekent een gouden plak op deze afstand! Sille maakte met deze snelle rit een grote inhaalslag en ging uiteindelijk met slechts een halve seconde achter de nummer 1 naar huis met een zilveren medaille.

Sille maakt voor het 2de jaar deel uit van de selectie van Gewest Friesland. Zaterdag 8 februari is het NK-marathon in Hoorn, ook hier is Sille favoriet voor de Nederlandse titel. Eind februari zal Sille nog deelnemen aan de Viking Race, wat ook bekend is bij de insiders als het Europees kampioenschap voor de jeugd.