Jeugd-waterpolospelers naar topclinic

DRACHTEN Bijna 100 jeugd-waterpolospelers kwamen in actie tijdens topclinic van UZSC-speelsters. De spelers kwamen zondagmiddag bijeen in zwembad De Welle in Drachten vanuit maar liefst dertien waterpoloverenigingen in Noord-Nederland.

Het was een unieke kans voor de noordelijke jeugdspelers om op topniveau gecoacht te worden in hun spel. De topclinic werd georganiseerd door waterpolovereniging SGHA uit Heerenveen, in samenwerking met KNZB regio Noord.

Alle jeugdspelers kregen een presentatie over verschillende posities in het water. Zij werden verdeeld in de schutters, de midvoors- en achters en de keepers en kregen een training op maat. In een vol zwembad werd fanatiek getraind en ook veel plezier gemaakt. Uiteindelijk was er uiteraard tijd voor handtekeningen en foto’s.

Oranje

Zeven dames van eredivisieclub UZSC, waaronder onder meer Oranje-speelsters Vivian Sevenich en Dagmar Genee verzorgden de clinic. Deze dames waren recent nog actief voor het team Oranje tijdens het EK in Boedapest. Ook gaf topcoach Gerrit-Jan Schothans (jeugd bondscoach en Coach van UZSC 1) een deel van de training.

De dames van UZSC dragen graag bij aan de ontwikkeling van jeugd-waterpolo in Nederland. Het geld dat zij verdienen met deze clinic wordt besteed aan hun succesvolle Europese tour. Begin februari spelen zij de kwartfinale van de Euroleague tegen het Russische Kinef Kirishi. De clinic is mede mogelijk door de KNZB-noord en de Regionale Waterpoloschool.