Quick'21/V&V opgelucht

OUDEGA Quick'21/V&V 1 moest zaterdag aantreden tegen studentenclub De Parabool uit Groningen. Het werd voor de ploeg van Nico Kraan een onnodig spannende wedstrijd.

De ploeg begon voortvarend en kwam al snel op een 1-5 voorsprong. Verdedigend wisten ze het goed dicht te houden en aanvallend werd via meerdere pionnen gescoord. Voornamelijk Gerwold Hylkema was goed op schot en zorgde voor mooie doelpunten. Alles leek te kloppen. Maar die conclusie leek voorbarig.

Nadat er gerust werd met 10-17, leek niks meer fout te kunnen gaan. Maar dat de punten al binnen waren, bleek een foute gedachte. De Parabool begon te scoren alsof ze de hele wedstrijd niks anders hadden gedaan. De studenten kwamen in een flow en de ploeg uit Oudega/Garijp wist hier niks tegen in te brengen. De stadjers kwamen zelfs op gelijke hoogte. Het bleef spannend tot 2 minuten voor tijd. Het was Teije Blauw die zorgde voor wat adem en een gaatje van twee doelpunten sloeg. Eindstand 23-26. De ploeg mag opgelucht adem halen en zorgt er hiermee voor dat ze het vierde plekje op de ranglijst delen met De Walden.