Gorredijk blijft in mineur

GORREDIJK Gorredijk speelde zondag de uitwedstrijd tegen Akkrum en na 90 minuten stond de stand van 4-1. De ploeg blijft daarmee rode lantaarndrager in de 3de klasse A.

Onder troosteloze omstandigheden en met zeer weinig betalende toeschouwers begon de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Dijkstra. Net als eerder tegen Renado kreeg Gorredijk in het begin van de wedstrijd twee dotten van kansen; al in de 3de minuut kwam Bas van Veen een teenlengte te kort bij een goede voorzet van de linkerkant en in de 5e minuut ging het schot van Jesmer de Vries maar net over.

Het waren gelijk ook de enige wapenfeiten van de blauw-witten in het eerste bedrijf want vanaf dat moment trok Akkrum het initiatief naar zich toe; het liet de bal op het kunstgras makkelijk rondgaan en in de 12de minuut kwam de thuisploeg op voorsprong; in de drukte binnen de 16 was het Emile Vis die zijn schoen tegen de bal zette en deze onbereikbaar voor doelman Veenstra in de hoek zag verdwijnen.

Akkrum domineerde de wedstrijd en combineerde er lustig op los en na een half uur spelen bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit; het schot vanaf de rechter kant van Jan Jouke Schaap verdween zomaar in de beneden hoek en verdubbelde hiermee de voorsprong voor de thuisploeg. Akkrum had de smaak te pakken want amper 5 minuten later was het Marco Biegel, die voor de zoveelste keer vrij liep, en zijn schot verdween via de binnenkant van de paal in het doel en bracht de stand op 3-0.

Mes door de boter

De organisatie aan Gorredijkse kant was nu helemaal weg en ook de volgende aanval ging als mes door de boter en het was wederom Emile Vis die het net wist te vinden; 4-0. In de tweede helft kreeg Gorredijk ook te maken met de factor pech; het begon, net als in de eerste helft, furieus en probeerde nog iets aan de achterstand te doen echter in de 10de minuut stond de paal een doelpunt in de weg en uit de daarop volgende corner was het de lat die een treffer voorkwam.

Een lob van Jesmer de Vries werd nog net overgetikt en op dat moment vond Akkrum het wel weer welletjes; het nam het initiatief weer over. Vanuit een counter was het dan toch eindelijk Jesmer de Vries die na een flinke sprint de bal hard achter de doelman wist te krijgen en de hatelijke 0 van het bord haalde: 1-4. Het leek ook of de ploeg meer bezig was met de wedstrijd van volgende week tegen Thor; zaterdag wordt uitgemaakt wie de rode lantaarn in handen krijgt.