KV Drachten wint van De Hoeve

DRACHTEN In de zevende speelronde van de zaalcompetitie 2019/2020 kwam hekkensluiter KC De Hoeve op bezoek in Drachten.

Bij de Drachtster korfballers ontbreekt nog steeds Doenja Payer in de basis 8. Isis Hiemstra vult deze plaatst op en maakt hiermee haar basisdebuut in de hoofdmacht. Wel is Siemen Jan Miedema terug van een schorsing. Drachten begon zoals het aan de stand verplicht is en stond binnen no-time met 2-0 voor. Echter werd het na deze stand rommelig aan beide kanten. Drachten schoot in deze fase een slecht percentage en na 15 minuten zuivere speeltijd stond het slechts 4-2 voor de thuisploeg, reden genoeg voor trainer Michel Daling om een time-out aan te vragen. Echt effect had deze time-out niet, maar moeizaam liep Drachten uit naar 7-3.

Bij deze stand werden de aanwezigen in de Snij Noord hal opgeschrikt toen Wim Braam naar de grond ging, hij blesseerde zijn knie en kon de wedstrijd niet verder spelen. Redmar Bauer kwam in zijn plaats. Met Bauer wist Drachten wel de juiste versnelling te vinden. De schoten begonnen te vallen en zo wist Drachten de wedstrijd alsnog voor rust te beslissen. Via 12-4 zette de thuisploeg de ruststand op 14-5.

Geblesseerd

Bij de start van de tweede helft bleef Jennie Terpstra geblesseerd achter in de kleedkamer, Amarins Visser kwam voor haar binnen de lijnen. Maar ook met Visser binnen de lijnen ging Drachten rustig door met het uitbouwen van de voorsprong. De nadruk ligt vooral op ‘rustig’ want erg spectaculair was het niet. Halverwege de tweede helft had Drachten een comfortabele 19-11 voorsprong maar maakte weinig aanstalten om deze uit te bouwen. In deze wedstrijd was het eindsignaal van de, overigens goed leidende, scheidsrechter één van de hoogtepunten van de wedstrijd. Al met al een matige wedstrijd avond, mede door het uitvallen van Braam en Terpstra, maar de punten blijven wel in Drachten. Eindstand 24-14.

Scores voor Drachten: Jennie Terpstra 5, Siemen Jan Miedema 4, Isis Hiemstra 3, Redmar Bauer 3, Ilse van der Meulen 2, Wim Braam 2, Wilfred Oostra, Welmoed Bauer, Anouk de Boer, Maurits Witte en Jenmar de Graaf allen 1.