Gorredijk kansloos tegen Renado

GORREDIJK Gorredijk is op het eigen sportpark de tweede helft van de competitie niet goed begonnen; het verloor kansloos van Renado met de cijfers van 1-5.

Er werd vanwege de slechte omstandigheden van het hoofdveld uitgeweken naar het kunstgras en Gorredijk kon verder als verzachtende omstandigheid aanvoeren dat het veel basisspelers miste. Gorredijk viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan en voor deze gelegenheid speelt het eerste het komende half jaar in fraaie retro shirts.

Als toeschouwer moet je er tegenwoordig op tijd op het sportpark zijn; al in de 1ste minuut kregen de blauw-witten een dot van een kans; vanuit een corner werd er maar net naast gekopt echter het gevolg hiervan was wel dat Renado gelijk wakker was en vanuit de tegenstoot de eerste goal van deze middag op het scorebord zette; vanaf de rechter kant liet Giedo de Weerd een subtiele lob zo over doelman Veenstra heen gaan en zette de bezoekers op een 0-1 voorsprong.

De wedstrijd had al in de 16 e minuut gespeeld kunnen zijn; na een overtreding in de 16 kreeg Renado terecht een penalty toegekend echter het snoeiharde schot spatte op de lat uiteen en mocht Gorredijk nog even opgelucht adem halen. Het was vanaf dat moment eenrichting verkeer; Renado viel aan en domineerde de wedstrijd en Gorredijk kon alleen maar tegenhouden en hopen op een counter.

In de pupillen leer je al dat je niet door het midden moet uitverdedigen echter in de 34ste minuut gebeurde dit toch en kon Giedo de Weerd zijn tweede van deze middag binnen schieten na een voorzet van de rechterkant. Met deze stand zochten beide ploegen de box op voor een warm bakje thee.

Lange rush

In de 57ste minuut wist Renado de score verder uit te bouwen en het was ‘good old’Arjen Postma die Renado op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Pas in de 67ste minuut veerde het thuis publiek op; uitblinker Jesmer de Vries kon eindelijk aan de linker kant aan een lange rush beginnen; zijn snoeiharde schot verdween in de dak van het doel en wist hij de nul van het bord te halen voor de thuis ploeg (1-3). Vanaf dat moment zat er opeens meer beleving in de ploeg en ging het opportunistischer voetballen; de aansluitingstreffer bleef echter uit.

Echter de storm luwde snel en bij de eerste de beste aanval van Renado lag de bal alweer in het netje en was de stand 1-4; nog amper bekomen van deze definitieve klap was het een paar minuten later Frits de Jong die de eindstand op het bord zette van deze middag 1-5. Door het verlies van Read Swart is Renado nog maar 1 punt verwijderd van de 2de plaats en weet Gorredijk dat het nog een loodzware tweede helft van de competitie te wachten staat.