Nominaties Dakje fan Sûnenz bekend

DRACHTEN De nominaties voor het Dakje fan Sûnenz zijn bekend. Per categorie (individueel/organisatie) zijn drie personen en/of organisaties genomineerd. Vanaf nu kan het publiek stemmen op de persoon of organisatie die volgens haar een Dakje fan Sûnenz verdient.

De organisatie van het Dakje fan Sûnenz heeft veel reacties gekregen op de wedstrijd. “Prachtig om te zien hoezeer gezondheid leeft binnen de gemeente Smallingerland”, zegt programmamanager van Sûnenz Michel Dijkman. Dat maakte het ook moeilijk, want per categorie konden er slechts drie inzendingen worden genomineerd. “Iedereen die iets heeft ingezonden of is voorgedragen is een winnaar, maar we moesten er toch echt drie uitkiezen. Ons motto ‘Samen werken aan gezondheid’ hebben we daarbij als uitgangspunt genomen.”

Genomineerden

In de categorie ‘Individueel’ zijn de genomineerden:

- Jimmy Woudstra, voor het enthousiasmeren van ouderen om te sporten

- Samira el Idrissi, voor haar inzet voor de gezondheid van de jeugd

- Alie van der Ham en Aukje Wijma, voor het verbinden van alleenstaande ouderen

In de categorie Organisaties zijn genomineerd:

- Het project Sociaal Vitaal, dat zich richt op het gezond houden van ouderen

- ‘Beweeg je mee’, het project van Caparis dat zich richt op gezonde medewerkers

- De Skulp, het centrum dat mensen met kanker ondersteunt

Het publiek kan voor beide categorieën stemmen op een Dakje fan Sûnenz zou moeten krijgen. De publieksstemmen tellen voor de helft mee in de eindbeoordeling. De andere helft wordt bepaald door de vakjury, waarvan burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland voorzitter is.

De uitreiking van de Dakjes fan Sûnenz vindt plaats op 6 februari tijdens een evenement voor genodigden. Stemmen kan nog tot 31 januari.