Goede prestaties turners Stanfries Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG Zaterdag was het tijd voor de eerste voorronde turnen voor de verplichte oefenstof. Van Stanfries Beetsterzwaag (trainend bij Karin’s Fit en Fun) deden 8 jongens mee.

Boas Westerdijk deed mee bij de jeugd 17. Dat betekent een behoorlijk moeilijke sprong en ook de brug vereist meer hoogte. Hij liet een hele stabiele wedstrijd zien, maar de verassing was wel enorm groot toen hij het goud kreeg omgehangen. Mart Dercksen en Bas Hellinga deden mee bij de benjamins niveau 20. Bas had hele aparte foutjes, miste hier en daar een zwaai of landde even naast de mat. Op brug werd hij wel eerste van al deze jongens. Overall was hij 4de, met slechts 0,2 van nummer 3 af. Mart turnde prachtig maar hier en daar wat slordig en dat mag als je een benjamin bent. Hij werd knap 5de.

Voortreffelijk

Tonnis Veldhuizen deed mee bij de pupillen niveau 19. Vol enthousiasme stortte hij zich op de wedstrijd, wist een voortreffelijke voltige neer te zetten en zijn sprong is, met als achtergrond freerunner, goed voor een 2de plaats. Hij werd zaterdag 4de. Levi Faber, Floris Kooistra, Tijs de Zwart en Tyme Henstra turnden als beginners bij de benjamins 21.

Hier en daar gebeuren er grappige dingen bij deze leeftijdscategorie. En ook beginnersfoutjes zijn er uiteraard. Levi viel bij de lange mat wat hem wel duur kwam te staan, hij werd 9de. Floris is nog maar 2 maandjes bezig en wist toch al 10de te worden. Tyme laat zien dat hij al heel knap kan turnen, met een prachtige vloeroefening en een behoorlijk strakke voltige, hij werd vandaag 7de. Tijs turnde vandaag de sterren van de hemel, wist op 4 toestellen de eerste plaats te halen en door wat mazzel bij de jury werd hij eerste.

Met 2 gouden medailles was het een succesvolle eerste voorronde; 29 februari volgt het Friese kampioenschap.