Slim Thuis markt van Sûnenz

DRACHTEN Sûnenz houdt woensdag 29 januari in samenwerking met gemeente Smallingerland van 13.00 tot 16.00 uur de Slim Thuis markt.

Tijdens de markt kunnen bezoekers kennismaken met bijzondere technologische innovaties en digitale ondersteuning om met meer gemak langer thuis te kunnen wonen. Diverse toepassing worden deze middag gedemonstreerd en bezoekers kunnen ze testen. De Slim Thuis markt is in Sûnenz en de toegang is gratis. De markt Slim Thuis is onderdeel van de landelijke eHealthweek 2020.

De markt Slim Thuis is een markt voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er tegenwoordig mogelijk is op het gebied van comfortabel en veilig wonen en technologische innovaties op het gebied van gezondheid. Er staan diverse stands met voorlichting en er zijn demonstraties en workshops. Op uiteenlopende wijze laten zij zien hoe innovatie en het toepassen van technologie, nieuw of bestaand, steeds belangrijker wordt.

Onderdelen

Deze onderdelen zijn aanwezig op de markt: mobiele alarmering, sleuteloplossingen, demonstraties robotstofzuigers, slim licht, veilig internetbankieren, DigiD, heupairbag, slaaprobot maar ook apps als ‘Ik kies gezond’, ‘Positieve gezondheid’ en ‘Fello’. De gemeente Smallingerland is aanwezig i.s.m. Mijn Huis op Maat.

In de pop-up stands van Mijn Huis op Maat, zijn leveranciers met slimme oplossingen voor thuis, sanitair maar ook heel eenvoudig producten die men direct aan kan schaffen om de woning comfortabel en veiliger te maken. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is aanwezig met hun stand ‘Zorg van Nu’. Zij beantwoorden vragen op gebied van eHealth. En Arriva legt bezoekers uit hoe zij de Voor Elkaar Pas digitaal kunnen vragen in het kader van WMO vervoer.

Ook zijn workshops, zoals 13.00 uur – Vrsite - In deze workshop kan men kennismaken met 360 graden video, 13.45 uur – AanZet - Hoe kun je met de stem de mobiel en iPad bedienen, 14.30 uur – Vloggen – Hoe maakt je een leuke vlog en 15.15 uur - Maak kennis met Tessa – kennismaking met de sociale robot.