Cultuur in SmalBreed

DRACHTEN In de Oase te Drachten wordt zaterdag 18 januari een nieuw en uniek cultureel evenement gehouden: ‘SMALlingerland toont BREED cultuur’.

De gemeente Smallingerland heeft veel te bieden op cultureel gebied, maar voor individuele verenigingen c.q. groepen is het soms lastig een goed podium te vinden om haar talenten aan het publiek te laten zien en horen. Het ontbreekt dan vaak aan capaciteit, ideeën of financiële middelen om zelfstandig een evenement te organiseren. Daarom heeft een aantal groepen uit Smallingerland de verbinding met elkaar gezocht met het plan om een culturele avond in de breedste zin van het woord met elkaar te gaan organiseren.

Doel is het publiek te trakteren op een gevarieerd programma met een diversiteit aan podiumkunsten. En dat gaat gebeuren onder het motto ‘Met elkaar, voor elkaar!’

Diverse deelnemers verlenen hun medewerking aan de eerste editie van ‘SMALlingerland toont BREED cultuur’: Slagwerkgroep Syncoop Talant Drachten, Shantykoor de Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle, Bigband Drachten, Harmonieorkest CMV Crescendo Drachten, Kunst Collectief Tegendraads Boornbergum, gemeentedichter Mark Spijkers, presentator Winfried Bruinsma.

Programma

‘SMALlingerland toont BREED cultuur’ heeft live muziek bij de inloop vanaf 19.00 uur, gevolg door een gevarieerd programma met de muzikale groepen, voordracht door gemeentedichter Mark Spijkers, een expositie van Kunst Collectief Tegendraads (9 kunstenaars), een gezamenlijk slotoptreden van de muzikale groepen en een afterparty verzorgd door Bigband Drachten.

De gemeente Smallingerland ziet samenwerking en verbinding als een meerwaarde voor zowel deelnemers als publiek en hiermee ook meerwaarde voor de cultuur in de gemeente. Marjan Sijperda, Wethouder Kunst & Cultuur, zal de avond openen. ‘We ervaren de onderlinge samenwerking als een prachtige verbinding tussen een verscheidenheid aan ‘culturen’, met als resultaat dat er in Smallingerland een uniek cultureel evenement op de kaart is gezet. Zelf zijn zij positief verrast over de wijze waarop individuele ideeën door enthousiasme en wilskracht zijn samengebracht en geleid hebben tot deze succesvolle samenwerking’, aldus Alex Looijenga van Crescendo. Entree: 10 euro, 5 voor kinderen t/m 12 jaar. Zie ook www.crescendodrachten.nl