Micro:bit Meet-up in bibliotheekJubbega

JUBBEGA Wethouder Hans Broekhuizen opent Micro:bit Meet-up in bibliotheek Jubbega.

Voor alle kinderen vanaf 10 jaar in het buitengebied van de gemeente Heerenveen organiseert Bibliotheken Mar en Fean meet-ups om de micro:bit te komen ontdekken. Een micro:bit is een mini-computer waarmee je kunt programmeren, spelletjes spelen en muziek, robots of apps maken. De eerste meet-up wordt vrijdag 17 januari om 15.00 uur in bibliotheek Jubbega geopend door wethouder Hans Broekhuizen en Niek Geelhoed, directeur van Kabelnoord. De Micro:bit Meet-ups zijn een initiatief van Kabelnoord i.s.m. Bibliotheken Mar en Fean.

Digitale vaardigheden zijn nu al onmisbaar en worden in de nabije toekomst alleen maar belangrijker. Aanleiding voor Kabelnoord en Bibliotheken Mar en Fean om te starten met Micro:bit meet-ups in de bibliotheken van Akkrum en Jubbega. Hiermee krijgen kinderen uit de regio de juiste vaardigheden om nu en in de toekomst mee te kunnen doen.

In 2020 worden er Micro:bit meet-ups georganiseerd in bibliotheek Jubbega op 17 januari, 15 mei en 18 september. In bibliotheek Akkrum zijn er op 24 januari, 29 mei en 25 september meet-ups. Deelname aan de Micro:bit Meet-up is gratis. Vooraf aanmelden via bmf.nl/microbit is wel nodig.