Kidswandeling tijdens volle maan

EARNEWÂLD - In Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld wordt vrijdag vrijdag 13 december van 18.30-20.00 uur een mysterieuze wandeling voor kinderen gehouden.

Tijdens deze excursie wandelen de deelnemers door het moerasbos en de rietvelden. Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/activiteiten of 0511 - 539618. Voor leden van It Fryske Gea is deze excursie gratis op vertoon van de ledenpas, niet leden betalen € 4,-.

Eerst zien de deelenemers de zonsondergang en daarna de opkomst van de volle maan, een bijzonder moment. Zodra de ogen aan de nacht gewend zijn, zie je veel meer. De volle maan verlicht de flonkerende sterrenhemel en is het genieten van het avondconcert van alle moerasvogels.

In het donker laat de natuur zich van een hele andere kant zien, doordat de nachtdieren ontwaken en bij helder weer de sterrenhemel schitterend straalt. Tijdens deze excursie neemt de natuurgids de kinderen mee in de wereld van de nachtdieren. Uilen, boommarters en vleermuizen mogen daarbij niet ontbreken. Dankzij de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Kortom een bijzondere ervaring die iedereen een keer mee moet maken.