It Kwartettekoar naar Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Hindrik van der Meer en It Kwartettekoar geven zondag 8 december vanaf 9.30 uur een optreden in in de Ontmoetingskerk in Beetsterzwaag.

Medio september 2018 is muziekman Hindrik van der Meer aan zijn afscheidstournee begonnen. Hij bezoekt maar liefst 44 kerken, om nog een keer lucht te blazen in het fluitje dat hij altijd in zijn broekzak meeneemt als dirigent. Ooit richtte Van der Meer It Kwartettekoar op, dat nu alweer veertien jaar met hem onderweg is.

Hij heeft de leeftijd van 80 jaar bereikt en hij wordt nu getrakteerd op een indrukwekkende liedbundel, waarin liederen van hem zelf in staan en van andere componisten. In de Anna Tsjerke van Winsum is 27 januari 2019 Hertslach gepresenteerd, 170 ‘lieten om it út te sjongen’, zoals de ondertitel aangeeft.

It Kwartettekoar moest in ‘briedplak foar eigentiidske liturgy’ worden, zei Van der Meer toen hij in 2006 in oproep deed om lid te worden. Dit idee sloeg aan en sinds die tijd is het koor, met leden, afkomstig uit de hele provincie, niet meer weg te denken uit de Fryske kerken. It Kwartettekoar was tevens de opdrachtgever van de bundel.

In eerste instantie zou het aanbod beperkt blijven met het werk van Van der Meer zelf, maar uitgeverij Intrada zag een mooie gelegenheid om tevens ook andere liederen voor het voetlicht te brengen.

Tijdens het optreden in de Ontmoetingskerk zingt het koor liederen uit de bundel Hertslach.