De Lawei: Piaf en Instinct

DRACHTEN Theater De Lawei biedt de komende tijd weer een gevarieerd en boeiend programma.

List, Shaffy & Piaf | Renée van Wegberg zingt. In List, Shaffy & Piaf zingt Renée van Wegberg wederom de nummers van haar favoriete artiesten. Samen met een viertal topmuzikanten brengt zij het mooiste en beste uit het repertoire van o.a. Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf ten gehore. Dit keer speelt Renée van Wegberg geen rol, maar is ze te zien als zichzelf. Persoonlijk en kwetsbaar. Deze voorstelling is te zien op woensdag 6 november om 20.00 uur.

Vréneli Stadelmaier | F*ck die onzekerheid. Welke vrouw heeft het niet? Last van onzekerheid terwijl je eigenlijk best weet dat je het wèl kunt. Maar juist als je het niet kunt gebruiken, slaat het toe! Heel vervelend want daardoor word je heel perfectionistisch en werk je veel te hard, of ga je uitdagingen uit de weg. Vréneli Stadelmaier weet er alles van, en ook hoe je daar vanaf komt. In dit humoristische theatercollege combineert Stadelmaier de theorie met aansprekende praktijkvoorbeelden. Deze voorstelling is te zien op donderdag 7 november om 20.15 uur.

Maaike Widdershoven, Tony Neef en Ruud Bos | Weet je nog wel… deel 2. Weet je nog wel… deel 2 wordt een hartverwarmend en ongedwongen feest der herkenning met bekende en soms ook iets minder bekende liedjes. Met liedjes uit het Nederlands cultureel erfgoed, die nooit vergeten mogen worden. En voordat iedereen denkt: Oubollig? Truttig? Nee, dat is het niet. Alle opsmuk laat het trio los in een knus programma waarin Tony, Maaike en Ruud totaal zichzelf zijn. Ze ontroeren, ze laten schateren, ze laten verstillen, ze zetten aan het denken, ze verbazen. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 8 november om 20.15 uur.

Groter gebeuren

Corrie van Binsbergen en Auke Hulst | Een groter gebeuren. Schrijver-muzikant Auke Hulst en gitariste en bandleider Corrie van Binsbergen lieten zich in opdracht van literair festival Het Grote Gebeuren door het gelijknamige apocalyptische verhaal van Belcampo inspireren tot een hedendaagse versie. Het resultaat is vlijmscherp en ontroerend literair muziektheater dat diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd. De voorstelling is te zien op zondag 10 november om 14.00 uur.

Instinct | film. Het filmdebuut van Halina Reijn, met in de hoofdrol beste vriendin Carice van Houten: Instinct. Ervaren psychologe Nicoline begint aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt. Deze film is te zien op 8, 9, 13 november om 20.30 uur en 21 november om 10.30 uur.

Meer informatie en kaarten via www.lawei.nl