ONT onderuit tegen Fc Grootegast

OPEINDE In een draak van een wedstrijd die geen winnaar verdiende trok ONT uiteindelijk toch aan het kortste end. De thuisclub profiteerde van een fout van ONT en scoorde uit de enige doelrijpe kans van de wedstrijd.

De 1-0 nederlaag betekent dat ONT in de onderste regionen blijft staan, waar op aansluiting met de middenmoot was gehoopt. ONT en Fc Grootegast zitten beide in een transitie van het eerste elftal. Noodgedwongen, spelers gingen op lager niveau spelen of namen afscheid, moest er worden verjongd. Verschil met ONT is dat er bij Fc Grootegast nog enkele spelers richting eind twintig zijn en ONT die niet heeft. Daar tegenover staat dat Fc Grootegast tegen ONT drie spelers van 17 jaar in de basis had staan en van die leeftijd heeft ONT ze dan weer niet.

Fc Grootegast tegen ONT werd niet een voetbalgevecht om nooit te vergeten. Het spel van beide kanten was ronduit slecht. Bij ONT veel balverlies, mede omdat FC Grootegast op het middenveld snel stoorde en ONT daardoor nooit lekker kon opbouwen. Toen dat ONT in de tweede helft beter lukte viel juist in die fase de tegengoal.

Tekort

Fc Grootegast startte met aanvallende bedoelingen met vanaf de aftrap een schot voorlangs van Tim Veenstra, een schot over het ONT doel door Robert Kooistra en Bouwe Pompstra die een voorzet van Kooistra miste. Daarna gebeurde er lange tijd voor de beide doelen totaal niets. De enige kans voor ONT was er na een half uur. Dennis Bakker verzond een voorzet waarna Hielke Knippels net een teenlengte te kort kwam om te scoren.

Kon ONT in de eerste helft totaal geen vuist maken tegen de gastheren, dat lukte in de tweede helft beter. En er kwamen ook kansjes. Marten Folkersma prikte de bal net naast op aangeven van Knippels en daarna waren er drie kansjes voor Michel Weisser. Maar waar Weisser de afgelopen wedstrijden al zeven keer trefzeker was voor ONT lukte het nu niet. Twee keer stond Fc Grootegast Jelmer van Gorp in de weg en de derde poging, een boogbal, eindigde op de lat.

Twintig minuten voor tijd kostte een fout in de ONT verdediging de Opeinders de kop. Waar de thuisclub geen moeite had met het ‘wegroeien’ van de bal als dat nodig was, zocht ONT naar andere oplossingen. Waar ‘rucksichtslos’ opruimen nodig was gebeurde dat niet. Tim Veenstra profiteerde er van. Bij ONT was na die tegentreffer de geest wel uit de fles. En zo eindigde de wedstrijd in een zure en onverdiende 1-0 nederlaag. Komend weekeinde ontmoet ONT in Opeinde SV Haulerwijk, 15.00 uur.