Lisanne Hulder zesde op EK Acrogym

WIJNJEWOUDE Op de Europese kampioenschappen Acrogym in Holon, Israël, behaalde Lisanne Hulder uit Wijnjewoude een zesde plaats. Samen met haar partners Inge Speerstra en Xiao Mei Harms vertegenwoordigden zij Nederland als damesgroep in de jongste leeftijdscategorie van het EK.

In de finale mochten ze nogmaals hun tempo-oefening draaien, waarmee ze hun score zelfs nog iets wisten te verbeteren. Het team wist eerder dit jaar al goud en zilver te behalen tijdens twee internationale toernooien en werd in juni Nederlands kampioen. Het volgende doel voor dit trio staat al op de agenda: kwalificatie voor de Wereld Kampioenschappen die volgend jaar in Geneve, Zwitserland zullen plaatsvinden.

Ook Tess Offringa uit Bakkeveen deed mee aan dit EK en behaalde een vijftiende plaats. Tess vormt samen met haar partner Marten-Lin Vosser een mixpaar en kwam tijdens het EK uit in de leeftijdscategorie 12 tot 18 jaar. Na een keurige tempo-oefening op vrijdag mochten zij zaterdag hun prachtige balansoefening laten zien. Met dit EK sluiten Tess en Marten-Lin hun succesvolle periode als mixpaar af. Tess zal na het EK verder gaan in een damespaar, met als doel zich te kwalificeren voor het WK dat volgend jaar in Geneve wordt gehouden.

Tot slot stond er nog een ander damestrio op de wedstrijdvloer. Myrthe Tognini uit Bakkeveen vertegenwoordigde Nederland, samen met haar partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen, in de categorie damesgroepen 12 tot 18 jaar. Ook hier was sprake van stevige competitie en een bijzonder hoog niveau. In deze categorie deden maar liefst 29 teams mee. Na een strakke tempo-oefening stonden ze 7de in de ranking. De balansoefening niet geheel vlekkeloos, waardoor ze uiteindelijk op een vijftiende plek eindigden.