DraGor kopje onder

Drachten De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond op het programma voor de waterpoloheren van DraGor uit Drachten/Gorredijk.

De Drachtsters die nu uitkomen in de tweede klasse zullen elke wedstrijd moeten knokken om punten te behalen. Tegenstander was Orca uit Leeuwarden. Beide teams kennen elkaar door en door en op voorhand werd dan ook een spannende pot verwacht. De eerste periode begon gelijk op en werd met een tussenstand van 2-3 afgesloten.

Vervolgens waren het vooral de heren van Orca die in de tweede en derde periode het net wisten te vinden. Vaak werden slordigheden of onnodig balverlies van de Drachtsters afgestraft. Tussenstand na de derde periode 6-10. In de laatste periode speelden de Drachtsters een alles of niets offensief maar het mocht niet meer baten, de Drachtsters wisten zich nog terug te knokken naar 10-11 maar konden niet voorkomen dat de punten bij de tegenstander in de tas meegingen naar Leeuwarden.

Doelpunten Dragor: Mitchell van den Adel 3x, Magchiel Groen 2x, Bjorn de Vries 2x, Gerlof Huntelerslag, Johan de Haan en Ids Postma. Komende zaterdag staat in Hengelo om 20:55 uur een wedstrijd tegen WS Twente op het programma.