Gorredijk flink onderuit

GORREDIJK Gorredijk moest het zondag vandaag op het eigen sportpark opnemen tegen LVV Friesland.

Voor zeer weinig toeschouwers en met een koude wind ging Gorredijk hard onderuit; het werd uiteindelijk (terecht) ‘maar’ 1-4 en daarmee zakt de ploeg al vroeg in het seizoen weg naar de onderste regionen van de derde klasse. Het was in de 1ste minuut dat Jesmer de Vries alleen op de doelman af ging. Zijn nieuwe schoenen stonden echter nog niet goed afgesteld en de bal verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Het schudde de bezoekers uit Leeuwarden wel gelijk wakker; het nam vanaf dat moment in de wedstrijd het initiatief en ging brutaal op jacht naar de opening treffer. Met prima voetbal; veelal over de flanken, zocht het steeds nadrukkelijker de aanval en bij balbezit van de blauw-witten werd al snel druk gezet. Gorredijk was niet bij machte hier onderuit te voetballen en moest het steeds verder terug. Het hanteerde veelvuldig de lange bal die echter zelden aankwam.

In de 20ste minuut viel dan ook de eerste treffer voor LVV; 0-1. Gorredijk mocht op dat moment blij zijn dat LVV Friesland niet direct verder doordrukte. Het enig andere lichtpuntje in het eerste bedrijf was het schot van Jesmer de Vries dat echter via de onderkant van de lat weer in het veld belandde.

Open huis

Het beeld veranderde niet in het tweede bedrijf. Friesland ging door waar het mee begonnen was; het zette Gorredijk steeds meer onder druk; en ook de ploeg uit Leeuwarden raakte de onderkant van de lat. Bij de derde poging was het wel raak; in een 1 op 1 situatie met doelman Veenstra viel de 0-2. Vanaf dat moment was het achterin open huis bij Gorredijk; amper een paar minuten later viel na een afgeslagen corner de 0-3.

Zo heel af en toe deelde Gorredijk nog wat speldenprikjes uit en het was Jort Otten die in de 70ste minuut de hatelijk 0 van het scorebord haalde (1-3). Het was in die fase dat Gorredijk zelfs druk begon te zetten op de defensie van LVV Friesland. Vanuit een vrije trap viel de goal echter aan de andere kant en stonden de bezoekers op 1-4 en was het verzet van Gorredijk gebroken. Gorredijk heeft nu na drie wedstrijden evenveel punten en mag komend weekend op bezoek bij Trynwalden, dat zondag nipt van Thor verloor.