De Langste Tafel in Drachten en Gorredijk

DRACHTEN/GORREDIJK Sûnenz houdt donderdag 3 oktober om 17:00 uur voor alweer de zevende keer op rij De Langste Tafel.

Tijdens dit jaarlijkse evenement schuiven bezoekers aan bij lange eettafels voor een gezellige avond met heerlijke gerechten. Vanwege het succes van voorgaande edities kan men dit jaar aanschuiven bij maar liefst drie locaties: Sûnenz in Drachten, De Waadwente in Dokkum en De Miente in Gorredijk. De lange eettafels worden georganiseerd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd voor deze gezellige avond.

Samen eten is volgens Sûnenz een aantrekkelijke manier om saamhorigheid te creëren en je verbonden te voelen met de mensen om je heen:”Daarom hopen we ook dit jaar weer met zoveel mogelijk mensen aan te schuiven. Tijdens De Langste Tafel van voorgaande jaren schoven wel meer dan 700 mensen aan. Dat record gaan we dit jaar uiteraard proberen te verbreken. Samen staan we sterk tegen eenzaamheid!”

Friese gerechten

De gerechten worden gezamenlijk bereid door de Voedingsdienst van ZuidOostZorg en Restaurant Bysûnder. Alle gerechtenhebben een Fries tintje. Zo zijn er verschillende stampotten en een stoofpotje, allen bereid met verse streekproducten. Een compleet menu, inclusief voor- en nagerecht.

De kosten zijn 5 euro (excl. drankjes). Aanmelden kan via www.sunenz.nl, via info@sunenz.nl of telefoonnummer: 0512 - 30 53 24 (ma t/m vr 8.00-15.30). Reserveren kan t/m 27 september.

De Langste Tafel wordt georganiseerd op de volgende locaties: Neibertilla, Burg. Wuiteweg 140 Drachten, De Miente, De Hoop 2 in Gorredijk en De Waadwente, Birdaarderstraatweg 68 in Dokkum.