Animal Farm in Hemrik

HEMRIK Sinds mei is de spelersgroep van Iepenloft Opsterlân onder leiding van regisseurs Job de Roo en Eline de Vries bezig om het stuk Animal Farm op de planken te zetten van Openluchtheater Sparjebird in Hemrik, de oude vertrouwde plek.

De voorstellingen zijn nog op 13, 14, 15, 18, 21, 25, 26 en 27 september, steeds om 20.00 uur. De rollen worden neergezet door kinderen en volwassenen. De ‘live’ muziek zal worden vertolkt door de bekende Spijkerpakkenband uit Opsterland. Verder wordt er ook gedanst in de voorstelling. De vormgeving is bedacht door Afke Manshanden. In samenwerking met een groot aantal vrijwilligers.

Ze hebben er genoeg van. De beesten van Wassenaar’s boerderij. Onderdrukt, opgesloten en te weinig eten. Ze komen in opstand tegen de vijand: de mens. Onder leiding van de varkens wordt de boer eruit gegooid en bouwen de beesten een betere wereld. Er wordt geleefd volgens de principes van het Animalisme. Daar is iedereen gelijk. Maar sommige beesten zijn meer gelijk dan andere…. En dan rijzen de problemen de pan uit...

Animal Farm neemt de mensen mee naar een intens krachtige wereld van George Orwell, die met grote helderheid laat zien hoe hebzucht en macht verschrikkelijke gevolgen heeft.