Unieke dansopera in De Lawei

DRACHTEN Deze week in De Lawei, een voorstelling die alles in zich heeft waar regisseur en choreograaf Nicole Beutler voor staat.

‘Metamorphosis’ is een theaterervaring die je dit seizoen niet wil missen. De theaterzaal wordt binnenstebuiten gekeerd voor deze dansopera, geïnspireerd op de kunst van MC Escher en de ontroerende muziek van Henry Purcell. De toeschouwer zit op het toneel en de theaterzaal komt tot leven, wat dit een unieke ervaring maakt. Niet voor niets gaf De Volkskrant vijf sterren. Mis het niet, op zaterdag 28 september om 20.00 uur óp het toneel van de grote zaal.

Nieuwe expo: Kristi Neider en Jitse Sikkema. Deze gloednieuwe expositie in De Lawei laat zien hoe emoties in kunst verbeeld kunnen worden. Hoop, wanhoop, heimwee en verwondering hebben hun taal gevonden in sculpturen en linosnedes. Het werk van beeldhouwer Jitse Sikkema en de van oorsprong Estse linokunstenaar Kristi Neider sluit wonderwel op elkaar aan in fijngevoeligheid, subtiliteit en trefzekerheid. Deze expositie is tot en met zondag 3 november gratis te bezoeken tijdens openingstijden van de expositieruimte.

Muziek

Muziek van Adele, The Rolling Stones en The Beatles. Fans van Adele kunnen gaan genieten, want zangeres Lisa Loïs (X factor 2009) brengt mét band een bijzondere ode aan de Britse ster in haar nieuwe show Lisa Loïs Sings Adele. De theatertour gaat van start bij ons in Drachten op donderdag 26 september om 20.00 uur. Ook fans van The Rolling Stones en The Beatles kunnen hun geluk niet op: in The Stones vs The Beatles Battle wordt de ‘concurrentiestrijd’ tussen The Stones en The Beatles weer tot leven gewekt. The Stones vs The Beatles Battle gaat in Drachten in première en is te zien op vrijdag 27 september om 20.00 uur.

Rutger Hauerzaal weer open. De herfst komt eraan: tijd voor nieuwe films. Binnenkort te zien: Ballon, een waargebeurd verhaal over twee families die ten tijde van de Koude Oorlog van Oost- naar West-Duitsland proberen te vluchten. Ballon is op 20, 21 en 25 september om 20.30 te zien. Ook binnenkort: The Biggest Little Farm, een inspirerend verhaal over een koppel dat een dor stuk landt ombouwt tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. In De Lawei te zien op donderdag 19 september om 20.30 uur.

Het hele filmprogramma van september en oktober is te vinden op de website. Meer informatie, shows en kaarten op www.lawei.nl.