Darter doodmoe naar record

DRACHTEN Dinsdag 10 september om 13.00 uur begon Raymond Brink een recordpoging darten: 72 uur achtereen. De Drachtster heeft zijn doel bereikt met ruim 72 uur achtereen darten..

Burgemeester Jan Rijpstra gooide dinsdag in café De Postulant aan de Stationsweg in Drachten de eerste drie pijlen. Brink wil met de marathon geld inzamelen in de strijd tegen de ziekte ALS. Het oude record staat op 65 uur en 20 van Frank Postema uit Assen.

Vrijdag 13 september 19.00 uur moest de poging voltooid zijn, met aansluitend feest in de kroeg met artiesten. Zaterdag 14 september was er verder een benefietconcert in het Thalenpark met diverse artiesten en Radio Continu Drive In met Steven Leur.

Wie tegen Brink wilde darten moest 10 euro neertellen, als donatie voor het goede doel. De voorbereiding voor de recordpoging was bescheiden. „Tja, hoe moet je je voorbereiden. Af en toe drie uurtjes darten, dat was het eigenlijk wel..”, aldus een zichtbaar vermoeide Raymond. Hij lijkt af en toe ook een ‘dancing darter’. „De voeten, daar heb ik best last van”. Hoe groot de totale opbrengst is, is nog niet bekend. (Foto’s Germ Geersing.)