Bieb Drachten in teken van alfabetisering

DRACHTEN De Bibliotheek Drachten staat tot en met 15 september in het teken van de Week van de Alfabetisering. De Stichting Lezen & Schrijven wil zo in actie komen tegen laaggeletterdheid.

Bibliotheek Drachten biedt doorlopend laagdrempelige hulp bij het leren van basisvaardigheden als taal en rekenen. Tijdens de Week van de Alfabetisering is er extra aandacht voor laaggeletterdheid met diverse activiteiten.

Tentoonstelling ‘Mijn verhaal in woord en beeld’. Zo’n 10 cursisten van het DigiTaalhuis hebben ‘hun verhaal’ in woord en beeld uitgedrukt. Het gaat om mensen die op latere leeftijd leren lezen en schrijven en mensen voor wie Nederlands een nieuwe taal is. De tentoonstelling wordt op 11 september geopend door raadslid en ervaringsdeskundige Silvia Sikkema. De kunstwerken zijn gedurende dit najaar te bekijken in de Bibliotheek Drachten.

Voorlezen

In de Week van de Alfabetisering komt de bibliotheek twee keer voorlezen op de Naturij: op 15 september. Bij mooi weer kunnen peuters en kleuters buiten in de koepel luisteren naar grappige en mooie dierenverhalen. Natuurlijk wordt voorgelezen uit het prentenboek Wij hebben er een geitje bij! Vooraf aanmelden is niet nodig en de activiteit is gratis. Het voorlezen is om 15.00 uur en om 15.30 uur.

Verder is er de inmiddels volgeboekte cursus ‘Voel je goed’. Deze cursus is voor mensen die moeite hebben met taal en graag adviezen willen over gezond eten en bewegen. DigiTaalhuis biedt verder gratis hulp. In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen grote moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. De bibliotheek biedt doorlopend gratis hulp in het DigiTaalhuis bij het leren lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Meer informatie: telefoon 0512-512 680 of mail Birgit Wienert via bwienert@bibliotheekdrachten.nl, meer informatie over alle activiteiten: Swww.bibliotheekdrachten.nl