Razende start seizoen De Lawei

De Lawei is weer volop geopend en seizoen 2019/2020 is begonnen. Ook voor kids betekent dit weer lachen, brullen, zien, doen en verwonderen. Daarnaast is er in De Lawei een aantal mooie Friese voorstellingen in oktober te zien.

DRACHTEN Ook is het filmprogramma voor september/oktober bekend. Kortom: Laat dat herfstweer maar komen en geniet in De Lawei. Voor we het weten is het alweer afgelopen met het zonnige zomerweer, vallen de bladeren van de bomen en is iedereen gewend om als vanouds keurig in de schoolbanken te zitten. Maar niet getreurd, want in De Lawei is er weer van alles te doen. Er zijn leuke kindervoorstellingen en in de herfstvakantie is er bovendien weer Kidsfestival. Alles is verzameld in de kidsflyer, die vlak voor de herfstvakantie bij veel mensen op de mat valt en op basisscholen en bij De Lawei is af te halen.

Klaes Westra | It komt wer foar ‘t ljocht! Klaes Westra was cabaretier, zanger en toneelspeler in de jaren ‘50 en '60 van de vorige eeuw. Met zijn gezelschap reisde hij door de provincie met zijn conferences en liedjes. Iedereen kende zijn melangolische Plakje grûn en er werd gedanst op Djip yn ‘e Wâlden. Twee kleinkinderen van Klaes Westra overdenken in deze voorstelling, die geregisseerd wordt door Gea Struiksma van Acta Theater en Muziek, het prachtige werk van Klaes Westra en brengen oude liedjes en sketches weer tot leven. Een voorstelling met een lach en een traan en dat anno nu. Deze voorstelling is te zien op donderdag 3 oktober om 14:30 uur.

Fljimsk | Wêr sil dit hinne? Het liefst zouden Griet Wiersma, Piter Wilkens en Minze Dijksma de zorgen uit het dagelijks leven even vergeten. Daarom bundelen ze hun krachten tijdens dit heerlijke avondje uit. Met mooie liedjes, ontroerende teksten, verrassende duetten en verbluffende goochelkunsten zetten ze de tijd even stil. Of is dat jachtige leven juist de inspiratiebron voor de komische sketches en hilarische typetjes van Griet en de gortdroge humor van Piter en Minze? Wêr sil dit hinne…? Deze voorstelling is te zien op zaterdag 5 oktober om 20:15 uur.

Filmprogramma

Het nieuwe filmseizoen wordt op vrijdag 12 september geopend met de fantasy musical Rocketman. Gebaseerd op het bijzondere verhaal over de legendarische artiest Elton John in het begin van zijn muziekcarrière.

Ook in september: Ballon, over het waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. Bekijk het hele filmprogramma van september en oktober op www.lawei.nl/film.

Meer informatie en kaarten op www.lawei.nl.