Volop activiteiten in Bibliotheek Drachten

DRACHTEN Bibliotheek Drachten biedt dit najaar weer een gevarieerd aanbod aan activiteiten voor jong en oud. Het nieuwe programma speelt onder meer in op het thema ‘duurzaamheid’. Ook start er een aantal nieuwe inloopspreekuren en zijn er diverse workshops te volgen.

Een greep uit het nieuwe aanbod:

‘Groene’ workshops. Voor wie duurzamer wil leven, biedt de bibliotheek dit najaar volop inspiratie. Gea van MijnGilde leert deelnemers op 17 oktober hoe je van oude kleding weer een ‘nieuwe’ garderobe maakt. Op 31 oktober vertelt Yvonne van Plaatsdewereld je hoe je duurzaamheid in het huishouden kunt toepassen. Je gaat naar huis met een aantal zelfgemaakte huishoudmiddelen. Emily-Jane Townley neemt je op 19 november mee naar een wereld zonder afval. Ze runt een webshop en geeft lezingen door het hele land. Haar enthousiasme en nuchterheid werken aanstekelijk.

Inloopspreekuren

De bibliotheek start dit najaar met twee nieuwe inloopspreekuren. Vragen over testament en het regelen van een uitvaart? Dan kun je terecht bij het maandelijkse inloopspreekuur met een uitvaartbegeleider en notaris. Daarnaast start vanaf oktober een wekelijks formulierenspreekuur. Iedereen met een vraag over een ingewikkeld formulier kan hier terecht. Ook brieven of bijsluiters kunnen ingewikkeld zijn. Neem brief of formulier mee en we gaan er samen mee aan de slag.

Lezingen

Ook op het gebied van literatuur en proza is er een gevarieerd aanbod. Zo geeft Cees Grimbergen zijn visie over onderzoeksjournalistiek en gaat Frans Bromet op geheel eigen wijze in op de rol van onafhankelijke journalistiek. Romanschrijvers Nicolien Mizee, Eva Meijer, Stefan Brijs en Carla de Jong geven inspirerende lezingen over hun laatste roman. Aaf Brandt Corstius - koningin van de column - zal menigeen boeien met haar verhalen vol humor.

FabLab voor kids

Ook voor de jeugd is er van alles te doen en leren dit najaar. Een game of app maken? Programmeren leer je tijdens de CoderDojo ochtend. Vliegen met een drone of een eigen zweefvliegtuigje maken? Werken met de 3D printer of lasersnijder? Het kan allemaal tijdens het KidsLab op de woensdagmiddag.