Portret van Gorredijk: Anna

GORREDIJK In de reeks Portretten deze week Anna (79) uit Gorredijk. Het is een prettig zonnige dag, waarop ik Anna, die eigenlijk Antje had moeten heten, tegen kom. Ze is 79 en woont hier in Gorredijk aan de hoofdstraat, lekker hoog boven de winkels en ze kan tot aan de Poiesz kijken.

Wat maakt u gelukkig?

“Ik voel me geweldig, ik heb een poesje, en daar ben ik zo blij mee. Want de kinderen zijn allemaal het huis uit, en het poesje, daar kan ik mee lezen en schrijven. En die is van mij afhankelijk, ik zeg altijd, als je een dier neemt dan moet je er goed voor zorgen. En ik heb het idee, hoe ouder het poesje word, hoe ouder ik ook word, want zolang die poes er is, blijf ik er ook! Hahah! Ik mag graag in Gorredijk wonen, daar steekt een de hand op, en dat vind ik zo mooi! En daar even een praatje, en hier even een praatje, ja dat is prachtig.

Waar woont u precies?

Gorredijk is een mooie plek. Ik woon helemaal boven, met een groot plat dak, en daar kan de poes dan mooi op en met de droogte heb ik wat water voor de vogels neer gezet, maar de bijtjes drinken daar ook uit! En zo zie je van alles, ik heb zo ook altijd een roodborstje gehad, waar ik ook woonde, altijd komt dat roodborstje weer. Dat is zo mooi, ik wil als ik dood ben ook een roodborstje boven mijn advertentie hebben haha! Zo heb je allemaal van die aparte dingen hin? Maar je ligt wel eens wat na te denken, en ik bedoel, nouja, als je 79 bent, je komt toch dichter bij het, hin, einde. Maar ja ik ben nog niks van plan hoor! Hahah!”

U geniet nog veel te veel van het leven zo te horen!

“Ja zeker weten! En ik mag s’avonds graag even de soaps bekijken, Mcleod’s Daughters en Dr. Quinn, hahah ow jongens, zo leuk en spannend soms! En weet je wat het is, de Bold is ook heel mooi, en het komt nooit, dat dat meisje van haar, dat dat haar dochtertje is en daar draaien ze steeds omheen, en dan ben ik woest hahah!

En ik hou van voetbal, en dat damesvoetbal, ow dat vind ik zo prachtig! Maar het duurt nog een hele tijd voor ze weer komen, volgende jaar juni geloof ik pas, ik heb zelf ook nog op voetbal gezeten, ik was nog aanvoerder ook. Ik vond het prachtig!”