Het begin van een nieuw seizoen bij De Lawei

DRACHTEN De zomervakantie loopt op zijn eind en De Lawei introduceert graag het nieuwe seizoen. Een seizoen vol met Highlights die niemand mag missen, kweekvijvers met nieuw cabarettalent en stormavonden die barsten van de juweeltjes. Maar ook op de rest van de programmering zijn we uitermate trots. Hier alvast een kleine greep uit de voorstellingen waar De Lawei het nieuwe seizoen mee aftrapt.

Bert Visscher | Hij wordt vanzelf moe (reprise)

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij je mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop. Deze voorstelling is te zien donderdag 19 & vrijdag 20 september vanaf 20.00 uur.

Lisa Loïs | Sings Adele

Het succes van de Lisa Loïs Sings: Adele theatertour, smaakt naar meer. De zangeres brengt samen met haar band een bijzondere ode aan de Britse ster Adele. In deze voorstelling gaat Lisa Loïs naast haar eigen leven ook dieper in op Adele’s carrière en haar persoonlijke leven. Mooie verhalen en fantastische anekdotes. Dit alles met een flinke dosis humor en een prachtige muzikale omlijsting. Deze voorstelling is donderdag 26 september vanaf 20.00 uur te zien.

The Stones vs The Beatles Battle

Je was in de jaren 60 fan van de rebelse Rolling Stones uit Londen óf van de ogenschijnlijk keurige Beatles uit Liverpool. In The Stones vs The Beatles Battle komt deze ‘concurrentiestrijd’ aan bod, maar de beste songs van deze iconen uit de popmuziek voeren natuurlijk de boventoon. Koop jij jouw kaart voor het Stones- of Beatlesvak? Deze voorstelling is vrijdag 27 september vanaf 20.00 uur te zien.

De Partizanen | Leven an sich

De Partizanen, chroniqueurs en belichters van de tijdsgeest, zijn terug met een nieuw programma. Het Leven An Sich: een offline experience om je vingers bij af te ‘liken’. Vanuit de nabije toekomst kijken zij terug op de trends, hypes en omgangsvormen en vragen zich af of ze zichzelf soms niet wat minder moeten afvragen. Bereid je voor op een avond vol rake sketches, hilarische dialogen en muzikale hits die je mentale sneeuwglobe flink door elkaar zullen schudden. Deze voorstelling is vrijdag 27 september vanaf 20.15 uur te zien.

Nicole Beutler Projects | 8: Metamorphosis

Het ijs smelt, het klimaat verandert, gevestigde machtsverhoudingen beginnen te verschuiven. Een grote onzekerheid ligt voor ons. Met 8: Metamorphosis maakt regisseur en choreograaf Nicole Beutler een dansvoorstelling én een hedendaagse opera over het omarmen van de aankomende veranderingen. Zal het geleidelijk gaan of met pijnlijke schokken? Deze voorstelling is zaterdag 28 september vanaf 20.00 uur te zien.

Meer informatie en kaarten op www.lawei.nl.