Zwemkampioenen in Wettervlecke

SURHUISTERVEEN Maandag vonden de jaarlijkse zwemkampioenschappen plaats in zwembad Wettervlecke in Surhuisterveen. Met 5 scholen en ruim 400 deelnemers werd het weer een geweldige zwemmiddag.

De deelnemende scholen, de Wynroas uit Harkema, de Waldiik uit Boelenslaan, het Kompas uit Opende en de Feanster scholen de Hoekstien en ’t Skriuwboerd waren enthousiast over de opzet van deze zwemmiddag. De deelnemers deden hun uiterste best om eerst door de voorronden te komen en vooral in de finales was het bij tijd en wijle zeer spannend.

Ouders en aanwezige onderwijzers schreeuwden hun kelen schor om de eigen leerlingen aan te moedigen. Na ruim 2 uur kon de organisatie de balans opmaken. Bij de groepen 4/5 zagen we de volgende winnaars: 1. Foeke Brouwer (Waldiik), 2. Sophie de Boer (Skriuwboerd) en 3. David Kloosterman (Wynroas). Bij groep 6: 1. Tigo Ritsma, 2. Vincent Cornello (Skriuwboerd) en 3. Esmee Alkemade (Wynroas).

Bij groep 7 werd Marrit Veldman 1ste, 2de Silke Reitsma (Skriuwboerd), 3de Jesse van der Heide (Waldiik) en tenslotte groep 8: 1. Marijn Veenstra ( Skriuwboerd), 2. Baukje de Jong (Waldiik) en 3. Stan Pennings (Skriuwboerd). De estafette, met als extra attractie een juf of meester of ouder als laatste deelnemer, werd gewonnen door it Skriuwboerd.

Volgend jaar staan de zwemkampioenschappen weer op het programma en het organiserende comité van zwembad Wettervlecke hoopt dan ook weer vele scholen bereid te vinden om mee te doen aan deze zwemhappening.