Muziek in Appelscha met Williamstown en Jaap Louwes & de Losse Binde

APPELSCHA In het openluchttheater De Koele in Appelscha worden zondag 28 juli vanaf 14.30 uur twee optredens gegeven door Henk Folkerts en Jaap Louwes & De Losse Binde.

Het initiatief is afkomstig van Johan Boxem van de band Williamstown Inc. en wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. Vorig jaar zorgde dit concept van muziek op een zomerse zondagmiddag voor op een hele goede opkomst en een bijzonder gezellige sfeer in het Appelschaaster bos.

Henk Folkerts is met zijn doorleefde stem de frontman van de band Williamstown Inc., met achter en naast hem: Johan Boxem op drums, Harrie Hut op basgitaar en Kees Mulder op sologitaar. Nummers van onder andere Joe Bonamassa, ZZ Top, Stevie Ray Vaughan en Walter Trout worden gespeeld, waar de band een eigen twist aan geeft. Dit wordt afgewisseld met minder bekend blueswerk.

De tweede band is Jaap Louwes & De Losse Binde. Dit optreden betekent een uitgebreide greep uit het repertoire van de Haulerwijkster troubadour Jaap Louwes met bekende titels als Famke, de Lift, Skobberdebonk en De Wâldwei tot Memmen by it stek en Spikerjack. Verder worden nieuwe nummers gespeeld die op de binnenkort te verschijnen cd Set ‘im op! staan. De zeer vakkundige Losse Binde, die de liedjes op alle fronten stevig oppept, bestaat uit gitarist Nathaniel van Veenen, drummer Jelle Gietema en bassist Bonne van der Wal.