2e Zomershow Noordoost Friesland

BURGUM Pkv Burgum e.o. doet zaterdag 27 juli mee tijdens de tweede Zomershow Noordoost Friesland, onderdeel van de Boerendag in Wâlterswâld.

Deze kleindiershow is een samenwerking van drie kleindierverenigingen in Noordoost Friesland. Naast de Burgumer vereniging zijn dat ook kv De Aeikoer uit Buitenpost en pkv Frisia Dokkum e.o. Voor het publiek is de mogelijkheid een keuring van nabij te volgen, waarbij de mogelijkheid geboden wordt nadere uitleg te vragen. Op de show zijn watervogels, hoenders, dwerghoenders, serama’s, sierduiven konijnen en cavia’s te bewonderen.

Voor de jeugd is een knuffelbak aanwezig. Dat wil zeggen dieren kunnen geaaid en op schoot genomen worden, dit alles onder begeleiding van ervaren kleindierhouders en houdsters.

Het kleindiershowseizoen beslaat feitelijk de maanden september tot en met maart. Met de Zomershow wil de organisatie dit vaste stramien doorbreken en proberen te komen tot een uitbreiding van het seizoen. Deze opzet niet uniek, want in Groot-Brittannië en Denemarken kennen ze dit fenomeen ook. Met name op de Britse eilanden is deze opzet bijzonder geliefd. Daar kennen ze grote familieshows met van alles er om heen gebouwd.