Oud-topatleet Chris Konings overleden

DRACHTEN In zijn woonplaats Drachten is donderdag Christiaan (Chris) Konings overleden.

De geboren Brabander (Breda) was een Nederlandse middellange afstandsatleet, die in de eerste helft van de jaren zestig in Nederland een vooraanstaande rol speelde op de 800 m. Zo werd hij viermaal op rij Nederlands kampioen, sinds de Tweede Wereldoorlog een ongeëvenaarde prestatie op deze afstand.

Na zijn actieve atletiekloopbaan ontwikkelde Chris Konings zich tot atletiekhistoricus en bestuurder. In 1971 verhuisde hij van de Zaanstreek naar Drachten, waar hij lid werd van AV Impala. Van 1994 tot en met 2013 was hij bestuurslid en vanaf 2000 tevens vicevoorzitter van de vereniging van oud-atleten Vrienden van de K.N.A.U. Daarnaast beheerde hij het archief van de Atletiekunie.

In 2011 werd Chris Konings benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau, onder andere vanwege zijn bestuurlijke activiteiten voor de atletiekvereniging Impala, de Stichting Atletiekcentrum Tollien Schuurman, de Vereniging Vrienden van het Sportmuseum, de Stichting Sporterfgoed, de Vereniging Vrienden van de K.N.A.U. en de Stichting Atletiekerfgoed. Konings is 79 jaar geworden.