Hynstedagen ‘op de heide’

SUMAR Al 21 jaar een groots Fries paardensportevent in Fryslân. Van donderdag 18 tot en met zaterdag 20 juli zijn er de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp.

In 2018 hebben bijna 4.500 mensen de Hynstedagen bezocht. Ook dit jaar biedt de Hynstedagen weer een afwisselend en prachtig programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows.

Ruim 500 paarden strijden om ruim 10.000 euro aan prijzengeld. Donderdag 18 juli om 13.00 uur start de dressuur. Vrijdag 19 juli bestaat uit een gevarieerd programma en begint om 9.00 uur, met het keuren van Friese paarden en veulens. Na het ochtendprogramma volgt de ponykeuringen/rubrieken en vervolgens het avondconcours met dressuur mennen, tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen Hackney’s en Taveno tuigpaarden en een prachtige show van het Z-Friezenteam Groningen uit Tolbert.

Fokdag

Zaterdag 20 juli is de slotdag, vanaf 8.00 uur. Deze dag staat in het teken van de Friese tuigpaarden met het Nederlands kampioenschap ereklasse nationaal en -regionaal en geeft dressuuramazone Lisanne Veenje een imponerende dressuur clinic. Op deze fokdag van het Fries ras worden de kampioenschappen in tal van variaties gehouden. Het Friese paard komt wederom deze dag ruim aan bod, voor het volledige programma. De organisatie van het dressuur en de keuringen Fries ras is in handen van ‘Ta it Bihâld’ uit Burgum.

De Hynstedagen zijn op de concoursterreinen op de Sumarreheide bij Sumar en Garijp. Meer informatie kunt u vinden op www.hynstedagen.nl