Frans Kooiker voorgedragen als voorzitter Raad van Toezicht Adenium

DRACHTEN Stichting Adenium, de bestuursstichting van OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. heeft Frans Kooiker voorgedragen als voorzitter van de Raad van Toezicht.

De benoeming van de heer Kooiker is deze week goedgekeurd door de gemeenteraad van Smallingerland. Het voorstel voor de benoeming volgt 19 september in de gemeenteraad in Burgum. Daarna zal de heer Kooiker definitief het voorzitterschap op zich nemen. Met de benoeming van de heer Kooiker is de Raad van Toezicht van Adenium compleet.

De heer Kooiker is geen onbekende in Drachten, hij was in het verleden onder andere algemeen directeur van Caparis en van WoonFriesland. Hij is zeer gemotiveerd om zijn nieuwe rol te vervullen. Zelf zegt hij daarover: „Mooi om alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan in mijn loopbaan als directeur-bestuurder en toezichthouder bij diverse organisaties met een maatschappelijk belang, nu in mag zetten in het belang van het kansrijk ontwikkelen van de kwaliteiten van de jeugd in mijn eigen omgeving.”

Adenium voert het bestuur over ruim 30 basisscholen in Smallingerland, Tytsjerksteradiel en Opsterland. Op de scholen en het Servicebureau in Drachten zetten 550 medewerkers zich samen in voor goed basisonderwijs: alles en allen in dienst van ruim 5000 kinderen.