Ladies’ Circle: 427.000 euro voor goede doelen

DRACHTEN Ladies' Circle is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar. In heel Nederland zijn zeventig Circles. De totale opbrengst van diverse acties voor goede doelen was het afgelopen circle jaar liefst 427.000 euro.

“Een bedrag waar we trots zijn”, zegt de kersverse president Carolien van Dijk uit Drachten. “Ladies’ Circle Nederland bestaat in 2020 45 jaar. De hoogste tijd dat Nederland ons beter leert kennen, want wij maken het verschil landelijk en lokaal!”.

“Onder het motto Vriendschap en Service zetten wij ons in voor ondersteuning van goede doelen”, vertelt Siska Hummel, secretaris van het hoofdbestuur uit Gorredijk, enthousiast. “Dat kan door het inzamelen van geld en door handen-uit-de-mouwen activiteiten. We willen in de komende periode graag aan Nederland laten zien waar wij vanuit onze vrouwelijke kracht en positieve houding toe in staat zijn.”

Regionaal

Door heel Nederland zijn er ruim zeventig Circles met bijna duizend leden. De opbrengst van de regionale acties was het afgelopen jaar 427.000 euro. Naast lokale doelen zetten de Circles zich gedurende twee achtereenvolgende jaren in voor een landelijke doel. Voor 2018-2020 is dat Stichting Neurofibromatose. In april 2020 verwachten we een mooie cheque te kunnen overhandigen.

“Voor 2016-2018 was het landelijke doel Make-a-Wish. In 2018 hebben we Make-a-Wish een cheque van 320.000 euro overhandigd”, aldus Siska.

Feel the power

Jaarlijks komen er in Nederland Circles bij. De ruim zeventig Circles worden verbonden door een hoofdbestuur. De leden hiervan wonen door het gehele land: van Zeeland tot Friesland. Het motto van al deze duizend ladies dit circle jaar is ‘Feel the power of a woman’.

“We gebruiken de betrokkenheid naar elkaar en onze omgeving om vanuit onze vrouwelijke kracht onze dromen en ambities waar te kunnen maken. En we durven daarbij zeker groot te dromen.” Zo zijn inmiddels de banden aangetrokken met andere serviceclubs, Ronde Tafel, 41 Club en Agora om elkaar te kunnen versterken. “Het belooft een prachtig nieuw circle jaar te worden, waar ik met ontzettend veel plezier naar uitkijk. Niemand kan straks meer om Ladies’ Circle heen”, besluit Carolien. Op de foto (vlnr) Siska Hummel (Gorredijk), Tosca Goes (Veldhoven), Femke Hagen (Uden), Carolien van Dijk (Drachten), Aniek Pijpelink (Terneuzen), en Marjon Boekholt (Leusden), tezamen het landelijk hoofdbestuur van Ladies’ Circle Nederland.