Minioren DZ&PC presteren op NK

Drachten - Na de NK’s voor junioren/jeugd en senioren, was het afgelopen weekend tijd voor de minioren.

Deze zwemmers in de leeftijd van 6 t/m 12 hebben een officieus NK op de 50 meter baan in Dordrecht. Deze worden jaargangfinales genoemd. Tijdens deze wedstrijd mogen per afstand de beste 24 zwemmers van Nederland uitkomen. DZ&PC was vertegenwoordigd met negen zwemmers en er werden drie medailles gehaald.

Medailles

De drie medailles gingen allen naar Frouke Ludwig uit Bedum. Frouke zwemt sinds dit seizoen bij DZ&PC en heeft zich goed door ontwikkeld. Op haar favoriete slag rugslag haalt ze brons op de 100 meter. Op de relatief langere afstanden van de vrije slag (200 en 400) zwemt ze naar het zilver. Een heel mooi uitgangspunt voor de overstap naar de junioren-leeftijd.

Negen zwemmers?

Het maximum van vier starts was er voor Frouke Ludwig (Bedum), Ilse Wiltjer (Middelstum), Indy Hof (Gorredijk), Jere Wiersma (Drachten) en Tieme Wiersma (Drachten). Damir Mustafic (Drachten) en Lennard Brandsma (Drachten) startten één keer op dit mooie kampioenschap. De goede rekenkundigen geven dan aan dat er nog één persoon mist. Dat klopt. Hein Muller was de negende geplaatste zwemmer. Helaas brak hij zijn enkel in de week voor de finale, maar dat weerhield hem er niet van om de hele dag in Dordrecht aanwezig te zijn om zijn ploeg aan te moedigen.

Volledige DZ&PC uitslagen: https://www.swimrankings.net/index.php?page=meetDetail&meetId=616380&clubId=65906

Foto’s: Eric Gort