Slechte start doet dames softbalsters de das om

Drachten - Het sterk verjongde softbalteam van Drachten Diamonds heeft afgelopen zondag thuis verlaren van Caribe uit Groningen met 2 – 21.

Startende werper was Hester Smit, maar de dames van Caribe leken vooralsnog niet gekomen om te slaan, de meeste dames kwamen met 4 wijd op de honken. In de 2e inning nam Sanne Postuma het pitchen over, maar ook zij kon niet voorkomen dat de bezoekers uitliepen naar 0 – 17. Drachten kwam in deze fase wel op de honken maar kon helaas nog niet scoren.

In de 3e inning begon Drachten op alle fronten alerter te spelen waardoor Caribe nog slechts 4 x kon scoren, mede door een aantal goede honkslagen. Drachten kon direct iets terugdoen door honkslagen van Hester Smit en korte stop Cherine Ismail. Laatstgenoemde sloeg Vlin Rietema binnen, kwam in een latere inning nogmaals op de honken en stal in totaal 3 honken. Caribe maakte een aantal nullen op de thuisplaat waardoor Drachten niet verder kwam dan 2 punten.

Het team werd voor deze wedsstrijd aangevuld door 2 dames van de aspiranten, Veere Smits en Cherine Ismail, beide dames stonden hun mannetje en konden op korte stop en tweede honk prima uit de voeten.

Volgende week spelen de dames op vrijdagavond hun laatste wedstrijd voor de zomerstop, tegen Blokes in Veendam.

De dames zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste dames ter aanvulling van het team. Meer info via info@drachten-diamonds.nl.