15 medailles voor DGC

Drachten - De Drachtster gymnastiekvereniging DGC heeft zaterdag tijdens de Friese toestelkampioenschappen liefst 15 medailles gewonnen.

Meteen in de eerste ronde werden al prijzen gewonnen door meiden uit Drachten:

Yael van der Veen won brons op balk en vloer. Bij de balk stond Amber Bargerbos naast haar. Ze waren gedeeld derde. Thirza Miedema kon het in deze grote categorie helaas net niet bolwerken. Daniëlle Brouwer verraste zichzelf met een gouden plak op balk. Estrella Veenstra behaalde brons bij sprong. Yentl Koops mocht 3x naar het podium. Ze werd derde op brug, tweede op sprong en eerste op vloer. Silke Hylkema kon in haar eerste turnseizoen in een sterke categorie nog geen medaille veroveren.

Ook in de tweede ronde werden er vele prijzen gepakt. In de categorie jeugd F mocht Merel de Vries drie keer het podium beklimmen. Ze werd tweede op de balk en tweede op de vloer. Goud won ze op de sprong. Marije van Manen en Inge Jeeninga mochten beide voor twee keer een zilveren medaille plaatsnemen op het podium, Marije voor brug en balk en Inge voor sprong en vloer. Sanne Bijma en Dyonne van de Kuijt vielen in deze categorie deze keer helaas buiten de prijzen. In de categorie senior E mochten vier dames meestrijden om de prijzen. Aurelia Schiphof verraste op de sprong met een zilveren medaille. Vera Smit eindigde met een minimaal verschil van 0,05 net naast de hoogste tree van het podium maar mocht wel een zilveren medaille in ontvangst nemen. Calla Oost en Sarah Veenstra konden deze keer in deze sterke categorie geen medaille veroveren.

In categorie senior D deden twee turnsters van DGC mee. Voor Saliha Zbir was de concurrentie deze keer te sterk om een medaille op te eisen. Sari Meulman mocht uiteindelijk een bronzen medaille in ontvangst nemen op het onderdeel sprong. Iets wat in deze sterke categorie erg knap is.