Patrick turnkampioen van Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG Vrijdag heeft sportbedrijf “Karin’s Fit en fun” voor de eerste keer een turn- en gymkampioenschap gehouden in sporthal Revalidatie Friesland.

De jongste deelnemer was 5 jaar en de oudste 18. Inzet was, iedereen turnt zijn eigen niveau en diegene met de hoogste scores gaat met de beker naar huis. Er werd ook nog eens in 4 categorieën gestreden voor de nodige medailles.

De jeugd turnde een oefening op de lange mat, op 2 verschillende sprongsituatie en op de rekstok. De ouders hadden een aandeel in deze middag, bijvoorbeeld jureren, cijfers invoeren, diploma’s schrijven, toestellen klaarzetten en opruimen, pakjes uitdelen, medailles omhangen, enovoorts. Op deze manier werd het een wedstrijd voor maar ook zeker met je kinderen , een opzet die zeer geslaagd bleek, en een leuke binding geeft.

Flikflak

Opvallende oefeningen waren Maikel Steensma die salto vooroverover, arabier, flikflak salto achterelkaar turnde op de lange mat. Ook Mart Dercksen had een perfekte oefening op de rekstok met een gestrekte buikdraai erin en een geweldige stabiele landing. Het publiek genoot zichtbaar van Thijs Dekker, Tim Groen en Patrick Hanenburg, die een salto van de rekstok turnden.

Amerins Witteveen volbracht 2 prachtig gestrekte loopoverslagen achter elkaar aan en ook de salto’s bij sprong waren van grote klasse. Boas had een eigen afsprong bij de rekstok bedacht en ook Tijs de Zwart wist vanuit een soort hurkhouding ( de frog uit freerunnen) een handstand te maken die velen nog niet eerder hadden gezien.

Plakken

Uiteindelijk werden de bronzen plakken verdeeld onder Nigel, Tijs, Sofia, Engbert,Willemijn, Mart, Thijs, Malissa, Maikel, Laura, Nagham en Marrit. Zilver was er voor Siegrid, Sam, Boas en Amerins. Het goud ging naar Tim, Patrick, Rosalie en Luna. De strijd om de beker was een 3e plaats voor Luna, 2e werd Sam maar de turnkampioen Beetsterzwaag seizoen 2019 is geworden: Patrick Hanenburg.

Deze wedstrijd gaat zeker een vervolg vinden waarschijnlijk al in december. Met deze wedstrijd werd tevens het hectische seizoen 2019 afgesloten. Gymnastiekvereniging FRISIA is er dan niet meer, maar het gymmen en turnen en springen in Beetsterzwaag maakt een prachtige doorstart. Voor meer informatie www.karinsfitenfun.nl of bel 0623119061