Langste Dei Toernooi

Gorredijk - In de Burgemeester Harmsma School in Gorredijk is afgelopen zaterdag het Langste Dei Toernooi van Judovereniging Kodokan gehouden.

Dit toernooi wordt al sinds 1985 door JV Kodokan georganiseerd. Wat begon als een klein toernooi in de toenmalige dojo van de vereniging en groeide uit tot een toernooi van faam. In 1995 werden de Open Friese Kampioenschappen er aan toegevoegd, en groeide het toernooi uit naar ruim 600 deelnemers, waaronder internationale toppers.

In 2019 is besloten om het OFK los te koppelen en het LDT door te laten gaan zoals het gestart is, als opstaptoernooi, in een kleinere omgeving en gemoedelijke sfeer rondom de langste dag. En dat was een succes.

Rond de honderd jonge judoka’s streden om een mooie medaille. In het kader van gezondheidsbevordering stonden er, via de GGD Friesland, in de zaal speciale watertaps en werd er fruit uitgedeeld (sûn Opsterlân). Van beide werd dankbaar gebruik gemaakt. Omdat JV Kodokan in september haar 40 jarig jubileum viert had de activiteitencommissie ook nog een loterij georganiseerd.