Softbalsters vechten zich terug in wedstrijd

Drachten - De softbalsters van Drachten Diamonds hebben zondag thuis met 11-28 verloren van Northern Stars uit Leeuwarden.

Het leek er lang op dat de wedstrijd in 5 innings gespeeld zou worden, maar Drachten bleef vechten zodat Northern Stars pas na 7 innings de eindstand van 11-28 op het scorebord zetten.

De dames uit Leeuwarden liepen in 4 innings uit naar 20–1, het enige punt voor Drachten in deze fase kwam van Jelly Hoek door agressief honklopen. Pitchers Laura Wolthuis en later Sanne Postuma gooiden een prima wedstrijd, catcher Hester Smit zat 7 innings lang als een dijk te catchen.

In de 5e inning kwam de tegenstander niet tot scoren, mede dankzij een prachtig dubbelspel, een vangbal van Laura Wolthuis met daaropvolgend een aangooi op het derde honk.

In de gelijkmakende 5e inning moest Drachten tien maal scoren om het verschil minder dan 10 punten te maken (anders treed de mercy rule in werking), het leek een onmogelijke opgave, maar de gedreven dames sloegen er op los en met honkslagen van Laura Wolthuis (2x), Floor Driessen, Vlin Rietema, Jelly Hoek en een tweehonkslag van Ilona van Veen werd de stand na 5 volledige innings 11-20.

In het vervolg van de wedstrijd kon Leeuwarden pas in de 7e inning weer scoren, waardoor de eindstand op 1-28 kwam.

Volgende week spelen de dames van Drachten om 12:00 thuis tegen Caribe 2 uit Groningen.