Succesvolle editie Acht van Drachten

Drachten - De 15e editie van de Acht van Drachten is, met heel mooi loopweer en met ruim 1250 deelnemers en 580 deelnemers voor de KidsRun een groot succes. Naast het hardlopen was er ook een fietstocht met 200 deelnemers. Ook het wandelen trok met 250 deelnemers veel wandedelaars.

Tot halverwege de hardloopwedstrijd was er nog een kopgroep van 3 man. Maar al snel werd duidelijk dat Paul Geertsma te sterk was en alleen met een voorsprong van 20 seconden als eerste over de finish kwam.

Anders was het bij de dames daar was het tot aan de finish een nek aan nek race tussen de Groningse Marieke Falkmann en de Hogeveense afkomstige Ine Strijker. Uiteindelijk trog Marieke aan het langste eind en pakte de volle winst. Sandra Sikkema hield de eer hoog voor de atletiek verenging Impala en pakte een keurige derde plaats bij de dames overall.

De jeugdlopers stalen toch de show met 580 deelnemers was het een waar feest. De scholen hadden meegedaan met de wijklopen in het kader van het Project de JOGG. En als afsluiting is de mijl gelopen.

Bij de wedstrijdlopers van de mijl weren de prijzen verdeelt bij de jongens won Marijn Piek van Impala Bij de meisjes was de overwinning voor Hannah Talstra van Impala, zij won ook al in 2017 en 2018, Bij de meisjes was het volledige podium voor het Drachtster Impala.