Succesvol turnweekend voor de turnheren uit Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - Afgelopen weekend stond in het teken van de toestelfinales ende teamwedstrijden.

De turnjongens uit Beetsterzwaag die trainen onder Karin’s Fit en fun maar uitkomen voor Stanfries Gorredijk, hadden zich goed voorbereid en kwamen met flink wat medailles weer thuis.

Marc Meester wist 3x een vierde plaats te halen, dat is net geen medaille helaas. Sam Brand behaalde tweemaal brons voor ringen en voltige. Patrick hanenburg had 3 gouden medailles namelijk voor brug rek en ringen. Boas Westerdijk had drie gouden medailles en ook nog een zilveren medaille. voor vloer, voltige, ringen en brug.

Mart Dercksen turnt het hele seizoen al fantastisch op voltige en ook vandaag kreeg hij de gouden medaille hiervoor. Nigel de Haan maakte helaas een foutje op zijn vloeroefening wat hem een 5e plaats opleverde. Thijs Dekker turnde 2 x zilver en 1 x brons bijelkaar evenals Engbert Frieswijk. Voor deze 8 deelnemers betekende dit maar liefst 16 mdailles.

Zondag stond in het teken van de teamwedstrijden.

Het niveau 21 team bestond uit Engbert en Mart van Karin’s Fit en fun en Mart en Jesse van Stanfries. Er werd mooi strak geturnd, weinig foutjes, veel enthousiasme, veel goeie begeleiding maar de verrassing was wel heel groot toen bleek dat deze jongens goud behaalden.

Het team niveau 19 bestond uit Sam Brand, Patrick Hanenburg, Nigel de Haan en Boas Westerdijk. Ook zij turnden prachtig, hier en daar een foutje maar mooie strakke oefeningen en veel teamspirit. Ze kregen vandaag de zilveren medaille.

In niveau 11 hadden we nog Tim Groen, Thijs Dekker en Tijntomas de Wit. Ze werden in een heel sterk deelnemersveld uiteindelijk 6e.

Dit was de laatste officiele wedstrijd van het seizoen voor deze jongens. Er wacht nog een onderlinge wedstrijd waarbij de turnkampioen Beetsterzwaag bekend wordt.